تبلیغات
golchin-rooz - چرا سنگک مفیدترین نان است؟
golchin-rooz

چرا سنگک مفیدترین نان است؟

پنجشنبه 10 خرداد 1397


روزنامه آرمان: نان سنگك در صدر نان‌های ایرانی قرار دارد و از آرد سبوس‌دار درست می‌شود. از ویژگی های خوب این نان طعم، عطر، مغذی بودن و قابلیت سیركنندگی آن است.

شیوه پخت سنتی این نان و شكل و طعم متمایز آن از سایر نان‌ها باعث شده در فرهنگ و سفره ایرانی ارزش بالایی یافته و به‌ویژه برای صبحانه، وجود نان سنگك در اولویت قرار گیرد.

از نظر مصرف‌كنندگان نان خوب نانی است كه خوش عطر، خوش طعم و تازه باشد و به خوبی تخمیر شده و از جوش شیرین یا سایر مواد مضر در آن استفاده نشده باشد.

نان باید در محیطی پاكیزه و با شرایط بهداشتی تهیه شده باشد، ارزش تغذیه ای كاملی داشته و دور ریز نداشته باشد و گران نیز نباشد.

سنگك؛ نانی برای تمام فصول

سنگك؛ از قدیمی‌ترین نان های ایرانی

نان سنگك یكی از قدیمی‌ترین نان های ایرانی است؛ به‌طوری كه برخی قدمت این نان را پیش از ورود اسلام به ایران و برخی نیز عهد شاهان صفوی می‌دانند.

در میان نان های سنتی و ملی ایران شامل نان لواش، تافتون و بربری، نان سنگك از نظر كارشناسان تغذیه بهترین نوع نان است و حتی برخی با اغراق این نوع نان را بهترین نوع نان در دنیا می‌دانند.

چرا نان سنگك؟

نان سنگك حاوی سطح بالایی از ویتامین ها، كلسیم، پروتئین و آهن است.

نان سنگك به دلیل داشتن مقدار زیادی فیبر، هضم آسانی داشته و بسیار مورد توجه متخصصان تغذیه است.

نان سنگك برای كودكان نیز بسیار خوب است، مخصوصاً در دورانی كه سلول های عصبی در حال رشد هستند، آهن موجود در نان سبوس‌دار سبب باهوشی و رفتار خوب كودكان می‌شود.

چون برای نان سنگك بیشتر از آرد كامل استفاده می‌شود و آرد كامل، ویتامین‌ها و املاح آن حفظ شده است بیشتر به مصرف این نان توصیه می‌شود.

نان سنگك به دلیل اینكه فیبر زیادی دارد، هضم آن آسان است و از ارزش غذایی بالایی برخوردار است.

سنگك؛ نانی برای تمام فصول


سبوس عامل خوشمزگی

نان سنگك كه از نظر مزه، طعم، هضم، بهداشت و سلامت بهترین نان ایرانی است از آرد مرغوب و سالم، آب خالص و كمی‌نمك پخته می‌شود. به اعتقاد كارشناسان، آنچه بیش از همه موجب شده نان سنگك در صدر نان های سنتی ایران قرار گیرد.

آرد این نان است. آرد این نان باید از گندم مرغوب و سالم و بدون هیچ نوع آرد دیگری مانند آرد جو یا حبوبات باشد.

یكی از دلایل خوش طعم بودن نان سنگك، سبوس موجود در آرد این نان است؛ سبوس یك ماده با ارزش و دارای مواد غذایی فراوان است و برای كسانی كه به بیماری دیابت مبتلا هستند، نان سبوس‌دار بسیار مفید است.

نان هایی كه با آردهای كامل و سبوس‌دار تهیه می‌شوند، نسبت به نان های تهیه شده با آرد سفید به مراتب ارزش غذایی بالاتری دارند و مصرف روزانه آن‌ها می‌تواند، مقداری از نیاز روزانه بدن به املاح، پروتئین، فیبر و ویتامین‌ها را تأمین كند.

سنگك؛ نانی برای تمام فصول

نان سنگك با طعم تافتون!

برخی معتقدند نان های سنگك در گذشته به دلیل اینكه از آردهای با سبوس گیری بسیار پایین تهیه می‌شدند از مغذی ترین نان‌ها بودند اما مدتی است برخی نانواها برای پخت نان سنگك از آرد «تافتون یا لواش» استفاده می‌كنند و همین باعث شده نان های سنگك امروزی طعم، مزه و كیفیت گذشته را نداشته باشد.

میزان سبوس گیری آرد سنگك باید هفت درصد باشد اما این دست از نانواها از آرد تافتون یا لواش كه میزان سبوس گیری آرد آن 13 درصد است، استفاده می‌كنند. هر چند سبوس گیری بالا موجب می‌شود نان قدری شفاف تر شود اما كیفیت لازم را ندارد.

اما برخی دیگر در جوابشان می‌گویند چنین مساله ای خیلی بعید است زیرا شرایط آرد سنگك با آرد تافتون و لواش متفاوت است و نانواها نمی‌توانند اینگونه نان مناسب پخت كنند. به هرحال اگر این نان با آرد خودش پخت شود بهترین نان دنیاست.



لینک منبع

مطلب چرا سنگک مفیدترین نان است؟ در سایت مفیدستان.


 
لبخندناراحتچشمک
نیشخندبغلسوال
قلبخجالتزبان
ماچتعجبعصبانی
عینکشیطانگریه
خندهقهقههخداحافظ
سبزقهرهورا
دستگلتفکر


فهرست وبلاگ
آرشیو
نویسندگان
پیوندها
آمار وبلاگ
  • کل بازدید :
  • بازدید امروز :
  • بازدید دیروز :
  • بازدید این ماه :
  • بازدید ماه قبل :
  • تعداد نویسندگان :
  • تعداد کل پست ها :
  • آخرین بازدید :
  • آخرین بروز رسانی :
جستجو
آخرین پستها